Drama serier

Drama innefattar mycket, nästan varenda serie ute har drama som genre kominerat med t ex komedi, fantasy eller deckare. Här är några drama serier som du känner till och några som du kanske inte känner igen.

Beverly Hills, 90210.
Det finns två serier, den orginella Beverly Hills, 90210, samt den som endast kallas 90210. Serien fokuserar på nöjen och problem av en grupp rika ungdomar som går på West Beverly High School. Känd och älskad serie som gick mellan 1990 och 2000. 2008 tog de upp serien igen med en nyare version. Vissa karaktärer från den gamla serien har förts med till den nya. Tonårsdrama.

http://sharetv.org/images/beverly_hills_90210-show.jpg

http://dailycontributor.com/wp-content/uploads/2009/12/90210-season-2-image.jpg

 

Ringer
Serien handlar om två tvillingar, Bridget och Siobhan, som har varit ifrån varandra i sex år. Bridget, en återhämtande drogmissbrukare och en föredetta strippare, är på rymmen från gangstern efter att ha varit vittne till ett mord. Hon rymmer till sin tvilling syster Sioban. Systrarna verkar laga sin dåliga relation tills Siobhan mystiskt försvinner överbord under en båttur systrarna tar tillsammans. Bridget tror att Siobhan har tagit sitt liv och för att lösa sina problem så återvänder hon till sin systers liv som Siobhan. Thriller-drama.

http://2.bp.blogspot.com/-tGyNFC-0cXs/Tm38hqAmu_I/AAAAAAAABEU/VNjhHguEEdw/s1600/the-ringer_MTvZ.jpg

 

Mad Men
Den handlar om en av New Yorks mest prestigefyllda reklambyråer i början av 1960-talet, med fokus på en av företagets mest mystiska men extremt begåvad annons befattningshavare, Donald Draper. Business-drama.

http://www.weddingdates.ie/blog/wp-content/uploads/2011/02/madmen.jpg

 

O.C
Serien kretsar kring Ryan Atwood, en problematisk ung man från ett dåligt hem som blir adopterad av de förmögna Sandy och Kirsten Cohen. Ryhan och hans adoptivbror Seth, tar itu livet som outsiders i den högklassiga världen i Newport Beach. Tonårsdrama.

http://ammelias.blogg.se/images/2010/oc2_68942958.jpg

 

One Tree Hill
Serien följer de händeserika tonåringarna i One Tree Hill, en liten stad i North Carolina, där den största källan till stolthet är high school basket laget, Ravens.
Tonårsdrama med lite sport.

http://adelinanorstroms.blogg.se/images/2011/one-tree-hill_166941367_179516472.jpg

 

The United States of Tara
Denna serie kretsar kring en kvinna kämpar för att hitta en balans mellan hennes dissociativ identitetsstörning och uppfostra en dysfunktionell familj. Den började sändas 2009 och var baserad på en idé av Steven Spielberg. Förra året efter tre säsonger blev serien inställd. Komedi-drama.

http://rockskadan.blogg.se/images/2010/united-states-of-tara-promo_84032821.jpg


Ugly Betty
Serien handlar om en ung mexikank-amerikansk kvinna som saknar modekänsla. Hon är modig, godhjärtad och naive och får helt plötsligt ett jobb på trendiga modetidningen Mode som är en del av den rika Bradford Meades imperium. Bradford anställde Betty som sin sons, Daniel, nya personliga assistent för att stoppa hans vana av att ligga med assistenten. Betty och daniel blir vänner och hjälper varandra med varandras personliga och professionella liv. Komedi-drama.


The Tudors
Löst baserat på den engelska kungens Henrik VIII:s tid på tronen under 1500-talet. Serien började sändas 2007 och avslutades efter fyra säsonger. Historisk drama.


Boy Meets Girl
Detta är en brittisk TV mini-series med Rachael Stirling och Martin Freeman. I showen blir Danny Reed träffad av blixten. När han vaknar upp från attacken, är han inne i en kvinnas kropp, mode journalisten Veronica Burton. Komedi-drama-fantasy.


The Guardian
Serien kretsade kring huvudpersonen Nick Fallin, en advokat som döms till 1500 timmars samhällstjänst med Legal Services of Pittburgh efter att ha blivit dömd med droger. Handlingen fokuserar på Nicks samhällstjänst och återhämtning från drogberoende, samt hans ansträngda relation med sin far som var president för corporate advokatbyrån där Nick var anställd på heltid. Serien avslutades efter 3 säsonger men den är ändå värd att se! Drama-thriller.

Håll koll,
Malins Serier.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0