Life Unexpected

Life Unexpected handlar om Lux som har spenderat sitt liv med att gå från fosterfamilj till fosterfamilj. Hon har äntligen bestämt sig för att försöka bli myndig som sextonåring. Medan hon gör detta så hittar hon sin biologiska pappa Nate Bazile "Baze" som bor över en bar och är förvånad över nyheterna om att han har en dotter. Lux får reda på att hennes mamma är Cate Cassidy, en stjärna på lokala radion tillsammans med hennes pojkvän Ryan Thomas. En domare låter Baze och Cate ha tillfällig vårdnad istället för att göra henne myndig.

Väldigt bra serie som börjar okej och sedan blir bättre och bättre. Består av 2 säsonger efter att den blivit inställd men de avslutade den ändå väldigt bra. Rekommenderas!!

Håll koll,
Malins Serier.

 


How I Met Your Mother

How I Met Your Mother handlar om Ted som berättar en historia för sina barn om hans liv och hur han träffade deras mamma. Man följer alltså Lily, Marshall, Robin, Barney och Ted själv. En väldigt rolig serie som tar upp alla möjliga situationer och problem. En riktig favorit! 7 säsonger är ute och man har fortfarande inte fått höra vem som är deras mamma. Den har visats väldigt mycket på svensk tv ändå men om du missat den eller kanske bara tittat halvt så rekommenderar jag ett How I Met Your Mother maraton.

Håll koll,
Malins Serier.

 


Hästserier

En hästjej? Det finns inte många hästserier men jag kan rekommendera Wildfire och Heartland.

Wildfire är en serie med 4 säsonger, alltså en avslutad serie. Den handlar om Kristine som efter att ha varit i ungdomsfängelse börjar jobba på ranchen Raintree Farm som hjälp i stallet och för att träna
hästarna. Huvudpersonen blir också indragen i en kärlekstriangel.


Heartland följer systrarna Amy och Lou Fleming samt deras morfar Jack Bartlett genom deras liv på ranchen. Amys och Lous mamma dog i en bilolycka och de håller sin mammas dröm kvar genom att hjälpa misshandlade och försummade hästar. Heartland började precis sända sin femte säsong. Jättefint filmat och jag gillar faktiskt denna serien. Den är baserad på bokserien Heartland av Lauren Brooke som jag tycker väldigt mycket om och jag blev så lycklig när jag fick reda på att den gjorts till en serie. Rekommenderas till hästälskare!Håll koll,
Malins Serier.

 


Secret Diary of a Call Girl

Detta är det senaste jag har tittat på. Denna serien tar upp sex och prostitution på ett väldigt lätt sätt. Den handlar om Hannah Baxter som lever ett dubbelliv som den lyxiga Belle, en call girl som älskar sitt jobb. Serien har jämförts mycket med Sex and the City pga den humoristiska synen på sex. Den är baserad på en populär dagbok av en anonym prostituerad känd endast som Belle de Jour. Jag tror att denna serien är bra för ungdomar - den tar öppet upp mycket om sex som vart gränserna går, hur man kan prata om det och det faktumet att absolut allt är okej när det gäller det som "upphetsar" en. Rekommenderas!

'

Håll koll,
Malins Serier.

Webbserier

Webbserier är gratis serier på internet som består av små episoder och jag känner till väldigt många bra sådanna serier. T ex Dr. Horrible's Sing-Along Blog och The Guild.

Dr. Horrible's Sing-Along Blog handlar om Dr. Horrible som strävar efter att bli en superskurk. Captain Hammer, hans ärkefiend, och Penny som både Captain Hammer och Dr. Horrible är förälskade i. Det är uppenbarligen en musikal men ni som inte gillar musikaler borde inte bli bortskrämda av detta. Den är väldigt väldigt bra och rekommenderas!!


The Guild handlar om en tjej och hennes vänner  som spelar ett datorspel som är World of Worldcraft inspirerat. Spelarna som aldrig sets förutom genom datorskärmen kommer plötsligt i kontakt på riktigt. Det är en rolig show inte bara för "spelnördar" men för alla. Den är rolig, smart och sättet de satt ihop alla människor är riktigt bra!


Det finns även många svenska webbserier. Ett exempel är Elsas Värld som är baserat på tre böcker nu - Elsas Mode, Elsas Värld och nu även Elsas Hemligheter. Den handlar om Elsa som precis kommer tillbaka från New York. Hon får en idé att skapa en modeblogg och det följer hur hon efter hand jobbar med sin blogg. Episoderna börjar med att hon får en idé, sedan förstör hon allt men det slutar ändå bra. Om du gillar mode är detta serien för dig, men annars är det inget att titta på.

Håll koll,
Malins Serier.

utredningsserier

Ni som är lite intresserade av brott eller eller snygga män i kostym borde kolla in några av dessa serier...

The Mentalist handlar om Patrick Jane, en man som tidigare försörjt sig som ett välkänd medie som blir en konsult för the California Bureau of Investigation för att hjälpa till att lösa brott samt hitta mördaren som dödade hans fru och dotter. Jag har länge vetat vad det var för serie och en av mina nära vänner har varit helt besatt med den men det var nyligen som jag faktiskt satte mig ner och började titta. Min kompis hade rätt om denna serien, den har blivit en av mina favoriter måste jag säga!


Bones handlar om en rättsmedecinsk antropolog, Temperance Brennan, som även i serien blir författare och en FBI-agent, Seeley Booth, som tillsammans arbetar för att lösa brott genom att Brennan undersöker kroppen efter dödsorsak samt bevis som kan hjälpa till medan Booth utreder. Man får även följa deras privatliv. Sjunde säsongen av serien är nu ute nu och detta är en serie som jag gillar väldigt mycket. Jag är helt fast och skulle inte kunna tänka mig att sluta titta på den!


En lite mindre känd serie är Covert Affairs som handlar om Annie Walker en flerspråkig CIA agent utskickad för jobb innan hon avslutat sin utbildning. Hon går med i byrån pga ett mystiskt ex som visar sig intressera hennes nya chefer. Har precis sänts 2 säsonger och är uppskriven på en 3 säsong vilket gör mig glad. Dessutom har den varit nominerad för en Golden Globe.

Franklin and Bash handlar om två advokater, Jared Franklin and Peter Bash, som tillsammans blir rekryterade av en större advokatbyrå efter att de har vunnit ett stort fall. Lite bachelor över det hela men jag gillar den. Mycket humor.

Fairly Legal är en ny serie med endast 10 episoder ute. Den handlar om en föredetta advokat som börjat jobba som medlare efter att hennes far dött. Den är rätt rolig och jag vet inte hur många gånger jag bara tänker på hur vacker Sarah Shahi som spelar huvudpersonen är.

Håll koll,
Malins Serier.

Misfits

Fantasy serien Misfits är en brittisk serie som handlar om ett par ungdomar som har samhällstjänst och utvecklar superkrafter efter en konstig elektrisk storm. Den är från 2009 och har faktiskt precis avslutat sin 3 säsong och det har beslutats att även en fjärde säsong kommer släppas. Det är en riktigt bra serie, rolig men även mörk. Rekommenderas!

 

Håll koll,
Malins Serier.

 


Inställda serier

Friends With Benefits är en serie som handlar om några vänner som letar efter sina livs kärlekar men nöjer sig med mindre under tiden. Serien avslutades 9 September efter 12 episoder och en 13 endast på iTunes och Amazon.com, den står med på listan med inofficiellt inställda serier.

friends with benefits show


Håll koll,
Malins Serier.

Ungdomsserier

Här kommer lite tips om nya ungdomsserier.

De vanligaste är ju Gossip Girl, O.C, One Tree Hill, 90210, Glee har blivit väldigt stort i Sverige och det har även Vampire Diaries. Några nya är Awkward, Secret Circle, Switched At Birth och The Lying Game. Fler tips kommer...

Awkward handlar om Jenna Hamilton som råkar ut för en olycka som alla tror är ett självmordsförsök. Folk börjar märka henne och hon börjar göra ändringar i sitt liv. Medan hon jobbar med sitt kärleksliv och relationen till sina kompisar tar hon även upp de vanliga problemen som har med tonårslivet att göra. Den är kvick och rolig, humorn är underbar. Rekommenderas verkligen!!The Secret Circle är baserat på en bok med samma namn och den kretsar kring sex tonårshäxor som format en hemlig coven, främst sextonårige Cassie Blake som flyttar in hos sin mormor efter att ha mist sin mamma. Deras krafter drar till sig mörk och farlig uppmärksamhet som utsätter dem för fara.

Click here to find out more!


Switched At Birth handlar om två tjejer som råkat bli ihopväxlade vid födsel och har växt upp i fel familj. Ena familjen tar reda på att de inte har sin "rätta" dotter och de kommer i kontakt med andra familjen. De två olika familjerna håller kontakt och de försöker reda ut sin speciella situation. En bra serie!The Lying Game handlar om två tvillingar, Sutton och Emma, som blev sepererades vid födseln. När de är tonåringar så hittar de varandra och när Sutton åker för att leta efter deras mamma tar Emma över Suttons liv under tiden. Emma märker att Sutton har många hemligheter och försöker göra sitt bästa för att ingen ska märka att Sutton är borta.Håll koll,
Malins Serier.

The Walking Dead

Är skräck en favorit genre? Då rekommenderas serien The Walking Dead där zombies tar över och man följer Rick Grimes som leder en grupp människor inklusive sin familj mot överlevnad i en mardrömsvärld. Serien är baserad på en serietidning med samma namn. 6 episoder per säsong och den 2 säsongen har nyligen avslutats, tredjesäsongen ska börja sändas i oktober 2012.Håll koll,
Malins Serier.

 


Länkar till avsnitt?

Har ni missat ett avsnitt eller vill ni bara se en serie utan att behöva sitta genom reklam eller vänta en vecka för nästa? lämna då en kommentar (med mailadress) med vilken serie och vilket avsnitt (t ex. 1x02) så jag svarar så fort som möjligt via mejl med länkar.

Håll koll,
Malins Serier.

Inställda serier

Serien Charlie's Angels blev inställd direkt efter 7 episoder. Man trodde att amerikanska folket skulle bli nostalgiska och gilla den nya serien men så blev det inte. Hellcats är också en ny serie med endast en säsong men blev inställd.

Den gillade serien Cougar Town med 2 säsonger ligger faktiskt nu på gränsen till att bli inställd men inget är säkert ännu.

http://screencrave.frsucrave.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/04/cougartown4-21-11.jpg


Håll koll,
Malins Serier

Newbies

Några nya serier är I Hate My Teenage Daughter, Grimm, Unforgettable, Revenge, New Girl och Once Upon A Time.

I Hate My Teenage Daughter följer två mammors liv och deras relation med sina sina jobbiga döttrar. Deras döttrar är allt de inte var när de var yngre och de gör lite som de vill och mammorna som inte riktigt vet hur försöker ta tag i sina döttrar. Riktigt rolig humor! Fyra episoder är ute just nu och fler kommer snart.


Grimm handlar om en polis Nick som kan se övernaturliga varelser eftersom han är släkt med bröderna Grimm som skrev de gamla sagorna, bara det att de inte är sagor utan verkliga. Grimm är ett släkte som jagar monster och nu är det Nicks tur att följa sitt öde.

Unforgettable handlar om Carrie Wells.Sedan hennes syster dog när de var små bestämde hon att hon inte skulle glömma någonting igen och nu kommer hon ihåg allt. Hon går med i New York City Police Department och använder sin gåva för att lösa brott. Draget ger henne möjlighet att hitta det enda hon inte kan komma ihåg, vad som hände dagen då hennes syster blev mördad.


Revenge handlar om en kvinna vars pappa blev arresterad för falska terrorist anklagelser och han hamnade i fängelse där han dog. Nu flyttar tillbaka till platsen hon växt upp under ett annat namn för att hämnas på de ansvariga för hennes fars död.


New Girl följer Jess som efter att ha gjort slut med sin pojkvän flyttar in i en lägenhet med tre singla män. Hon är konstig och annorlunda men männen börjar gilla henne och stödjer henne - för det mesta. Väldigt rolig och vardaglig!


Once Upon A Time handlar om en kvinna, Emma, vars bortadopterade son dyker upp efter tio år. Att lämna tillbaka sonen till adoptivmamman blir jobbigt när han berättar om en teori. Alla i Storybrooke i Maine är sagokaraktärer under en förbannelse och Emma är den enda som kan rädda dem. Om ni gillar att följa serier på tv istället för att se online så har Kanal 5 precis köpt in denna serien och kommer sända den snart!


Håll koll,
Malins Serier.

Doctor Who

Om du är en sci-fi eller fantasy person så kommer du att älska Doctor Who. Det är en brittisk serie som först sändes mellan 1963 och 1989. Serien är med i guinness rekordbok som den äldsta science fiction serien i världen. Det har gjorts filmer men även 2005 började nya episoder sändas och dessa rekommenderar jag.

Serien handlar om en alien som kallar sig "the doctor". Han reser genom tid och rum i "the TARDIS" som är ett rymdskepp som ser ut som en 50-tals poliskiosk, större på insidan. Han tar med sig följeslagare som hjälper honom lösa problem, möta monster och rädda världen om och om igen.

Jag måste erkänna att det är en av mina riktiga favoriter. Jag vet att vi svenskar inte har haft mycket tillgång till denna serien men det är en av britternas stoltheter och den är väldigt känd i sci-fi världen. Fanbasen är väldigt väldigt stor.


Håll koll,
Malins Serier.

Nya serier?

Trött på alla de "vanliga serierna" som går på tv nu som Gossip Girl, O.C, One Tree Hill eller har ni redan sett alla avsnitt? Denna bloggen ger tips på serier som du kanske inte hört talas om innan eller berättar om serier som du kanske varit osäker på att följa men också håller koll på nyheter om de stora tv-serierna.

Håll koll,
Malins Serier.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0